|
|
Registros recuperados : 133 | |
2. | | WANDELLI, E. V.; NEVES, A. L.; MENEZES, M. A.; SEMEGHINI, M.; UGUEN, K.; ONO, M. C. A experiência da Rede Maniva de Agroecologia do Amazonas (Rema) em transformar os laboriosos procedimentos estabelecidos pela legislação brasileira de orgânicos em mobilização social promotora da agroecológica. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROECOLOGIA, 9., 2015, Belém, PA. Resumos... Cadernos de Agroecologia, v. 10, n. 3, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
| |
5. | | WANDELLI, E. V.; NEVES, A. L.; SEMEGHINI, M.; UGUEN, K.; MENEZES, M. A.; SOUSA, S. G. Construção coletiva de conhecimentos e manejos agroecológicos promotores da saúde do solo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROECOLOGIA, 9., 2015, Belém, PA. Resumos... Cadernos de Agroecologia, v. 10, n. 3, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
| |
7. | | NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; SANTOS, R. D. dos. Manejo nutricional de vacas em lactação. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 185-203 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
| |
8. | | OLIVEIRA, V. M. de; CARNEIRO, A. V.; ROCHA, B. B.; NEVES, A. L. A. Manejo de ordenha para pequenas propriedades e orientações básicas para se obter um leite e derivados próprios para consumo. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 205-219 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
| |
10. | | SIQUEIRA, K. B.; CARVALHO, G. R.; HOTT, M. C.; NEVES, A. L. A. Programas sociais em execução. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 259-269 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
| |
11. | | OLIVEIRA, V. M. de; CARNEIRO, A. V.; ROCHA, B. B.; NEVES, A. L. A. Saúde animal: riscos e consequências. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 221-237 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
| |
12. | | NEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; PEREIRA, L. G. R.; TABOSA, J. N.; ALBUQUERQUE, I. R. R. de; NEVES, A. L. A.; OLIVEIRA, G. F. de; VERNEQUE, R. da S. Agronomic characteristics of corn cultivars for silage production. Semina: Ciências Agrárias, v. 36, n. 3, p. 1799-1806, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
| |
13. | | NEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; ALBUQUERQUE, Í. R. R. de; PEREIRA, L. G. R.; TABOSA, J. N.; RODRIGUES, J. A. S.; VERNEQUE, R. da S.; NEVES, A. L. A. Agronomic characteristics of different corn cultivars for silage production in the agreste of Pernambuco State. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
14. | | NEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; PEREIRA, L. G. R.; TABOSA, J. N.; ALMEIDA, M. R. M. de; RODRIGUES, J. A. S.; NEVES, A. L. A.; VERNEQUE, R. da S. Agronomic characteristics of sorghum cultivars for silage production in the agreste of Pernambuco state. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 13, n. 3, p. 382-390, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Semiárido. |
| |
15. | | NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; NEVES, A. L. A.; VOLTOLINI, T. V.; ARAUJO, G. G. L. de; MORAES, S. A. de; ARAGÃO, A. S. L. de; COSTA, C. T. F. Plantio e uso da palma forrageira na alimentação de bovinos leiteiros no semiárido brasileiro. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2010. 7 p. (Embrapa Gado de Leite. Comunicado Técnico, 62.). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
17. | | YAMAGUCHI, L. C. T.; CARNEIRO, A. V.; MARTINS, P. do C.; ARAÚJO, J. M.; NEVES, A. L. A. Caracterização dos sistemas referências na produção de leite da Região do Sertão. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 143-165 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
| |
18. | | CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; ARAÚJO, J. M.; NEVES, A. L. A. Desempenho dos sistemas referências na Região do Sertão. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 167-183 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
| |
19. | | SANTOS, R. D. dos; GONÇALVES, L. C.; NEVES, A. L. A.; TABOSA, J. N.; SCHERER, C. B. Produtividade e características agronômicas de genótipo de milheto em quatro idades de corte. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE ESTUDOS PARA PRODUÇÃO VEGETAL NO SEMIÁRIDO, 1., 2014, Triunfo, PE. Pesquisas e estratégias para viabilizar produção agrícola no Semiárido. Recife: UFRPE: UAST, 2014. p. 710-712. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
20. | | SANTOS, R. D. dos; GONÇALVES, L. C.; NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; SCHERER, C. B. Relação panícula, colmo e folha de genótipo de milheto em quatro idades de corte. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE ESTUDOS PARA PRODUÇÃO VEGETAL NO SEMIÁRIDO, 1., 2014, Triunfo, PE. Pesquisas e estratégias para viabilizar produção agrícola no Semiárido. Recife: UFRPE: UAST, 2014. p. 714-716. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
Registros recuperados : 133 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
11/11/2021 |
Data da última atualização: |
10/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FREGULIA, P.; NEVES, A. L. A.; DIAS, R. J. P.; CAMPOS, M. M. |
Afiliação: |
PRISCILA FREGULIA, Universidade Federal de Juiz de Fora; ANDRE LUIS ALVES NEVES, University of Copenhagen; ROBERTO JÚNIO PEDROSO DIAS, Universidade Federal de Juiz de Fora; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL. |
Título: |
A review of rumen parameters in bovines with divergent feed efficiencies: what do these parameters tell us about improving animal productivity and sustainability? |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Livestock Science, v. 254, 104761, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.livsci.2021.104761 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Increased food production is urgently needed to meet the high demand for agricultural products required by the world's growing population. Feed efficiency consists of achieving maximum output using minimum input on animal production. Improving feed efficiency is a valid strategy to increase food production without exhausting the natural resources of the planet. However, the biological mechanisms related to feed efficiency phenotype are not well understood yet. Ruminal activity is the major anaerobic biodigester that supplies energy for the animal, but only recently researchers have focused their attention on correlating rumen parameters to feed efficiency. Among these parameters, rumen microbial composition, gene expression of the rumen epithelium, rumen pH, metabolites, volatile fatty acid, methane production, feed digestibility, and microbial enzymes have been directly associated with feed efficiency. The rumen works as a stable and balanced ecosystem that influences the host, and modulating its microbial activity can be a useful strategy to mitigate emissions of pollutants into the environment (e.g., methane). This review provides an overview of all rumen parameters linked to feed efficiency in bovines and discusses how they can be better understood to improve animal productivity and sustainability. |
Palavras-Chave: |
Eficiência alimentar. |
Thesagro: |
Bovino; Gado de Corte; Gado Leiteiro. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02051naa a2200217 a 4500 001 2136036 005 2021-12-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.livsci.2021.104761$2DOI 100 1 $aFREGULIA, P. 245 $aA review of rumen parameters in bovines with divergent feed efficiencies$bwhat do these parameters tell us about improving animal productivity and sustainability?$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aIncreased food production is urgently needed to meet the high demand for agricultural products required by the world's growing population. Feed efficiency consists of achieving maximum output using minimum input on animal production. Improving feed efficiency is a valid strategy to increase food production without exhausting the natural resources of the planet. However, the biological mechanisms related to feed efficiency phenotype are not well understood yet. Ruminal activity is the major anaerobic biodigester that supplies energy for the animal, but only recently researchers have focused their attention on correlating rumen parameters to feed efficiency. Among these parameters, rumen microbial composition, gene expression of the rumen epithelium, rumen pH, metabolites, volatile fatty acid, methane production, feed digestibility, and microbial enzymes have been directly associated with feed efficiency. The rumen works as a stable and balanced ecosystem that influences the host, and modulating its microbial activity can be a useful strategy to mitigate emissions of pollutants into the environment (e.g., methane). This review provides an overview of all rumen parameters linked to feed efficiency in bovines and discusses how they can be better understood to improve animal productivity and sustainability. 650 $aBovino 650 $aGado de Corte 650 $aGado Leiteiro 653 $aEficiência alimentar 700 1 $aNEVES, A. L. A. 700 1 $aDIAS, R. J. P. 700 1 $aCAMPOS, M. M. 773 $tLivestock Science$gv. 254, 104761, 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|